Alexandru Rafila refuză a treia doză de vaccin. Explicația medicului

Posted at

Alexandru Rafila a declarat că nu are de gând să se vaccineze cu cea de a treia doză de vaccin, deoarece persoanele deja imunizate cu schema completă și care sunt trecute prin boală nu mai au nevoie.

Medicul Alexandru Rafila, lider PSD, a declarat marți, că nu se va vaccina cu cea de a treia doză de vaccin deoarece, în urma discuțiilor avute cu specialiștii din Israel, a ajuns la concluzia că persoanele imunizate cu cele două doze și care au trecut deja prin boală nu mai au nevoie de această etapă.

”Cu doza ta treia nu mă voi vaccina. Persoanele care au trecut prin infecţie şi s-au vaccinat cu două doze de vaccin Pfizer sau o doză de alt vaccin nu mai trebuie să facă şi a treia doză. Lucrul acesta trebuie foarte clar spus.

Domnul doctor Gheorhiţă şi-a schimbat opinia, eu l-am auzit spunând de două ori că nu este necesar.
Eu am discutat cu colegi de-ai mei din Israel care studiază îndeaproape aceste vaccinuri. Recomandarea şi pentru Israel este ca acele persoane care au trecut prin infecţie şi au făcut deja vaccinarea completă să nu mai facă şi doza a treia”, a spus medicul marți, după şedinţa Comisiei de Sănătate din Parlament.

În aceeași zi, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că nu există o contraindicație la persoanele care sunt vaccinate cu schema completă și au și istoric de trecere prin boală. Medicul militar a adăugat că a treia doză restabilește eficiența vaccinurilor la peste 97% protecție față de formele severe, relatează Realitatea.net.

Alexandru Rafila: „Valul 4 dovedeşte că nu am învăţat NIMIC din cele anterioare”

Alexandru Rafila  vine cu critici dure pentru gestionarea pandemiei în România. „În ceea ce priveşte valul 4, el dovedeşte că  nu am învăţat nimic din valurile precedente. Modul în care evoluează în România este foarte îngrijorător. Numărul de cazuri tot mai mare şi faptul că sistemul de sănătate s-a sufocat din nou reflectă acest lucru. Am putea să facem în oglindă cu ceea ce s-a întâmplat în Italia, Germania. Acolo au fost mulţi pacienţi în valurile precedente, dar acum nu se mai întâmplă asta. Şi ar trebui să vedem de ce se întâmplă acest lucru. Aceste diferenţe există din 2 motive.

Medicul Virgil Musta, despre vaccinarea anti-COVID: „Trebuie să reducem rapid rata de infectare, altfel vom urma exemplul tragic al Italiei”
Unul este legat de modul în care a fost gestionată campania de vaccinare, care a dus la vaccinarea a aproape 75% din populaţiile acestor ţări, iar îmbolnăvirile nu mai prezintă o problemă şi activităţile sociale şi economice se desfăşoară în condiţii de normalitate. La noi nu se întâmplă asta, avem o acoperire vaccinală mică şi marea majoritate a cazurilor care ajung în spital sau la ATI sunt cazurile persoanelor nevaccinate.

Cel de-al doilea element este că am avut o relaxare totală până pe 10 septembrie, inclusiv în ultimele zile ale săptămânii trecute, când s-au desfăşurat congresele unor partide politice ce nu au ţinut cont de reglementări.

Lipsa măsurilor de sănătate publică timp de câteva luni şi încercarea de a le relua brusc după 10 septembrie nu au fost măsuri potrivite. Timing-ul (n.r. sincronizarea) nu a fost potrivit, noi am intervenit abia când lucrurile erau extrem de greu de controlat. Experienţele noastre şi ale altor state nu s-au tradus în politici de sănătate publică”, a declarat dr. Rafila în cadrul dezbaterii „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, organizată de DCMedia Group

Semnal de alarmă tras şi de dr. Simin Florescu
„Despre gradul de pregătire, eu cred că suntem pregătiți deja cam de doi ani pentru această situație, nu cred că e ceva care să ne surprindă, numai că devine din ce în ce mai greu, nu din cauza unei lipse de pregătire, ci a faptului că numărul de cazuri este mult prea mare față de ceea ce ar fi trebuit să fie dacă oamenii se vaccinau corespunzător.

Într-adevăr, începe să fie ca pe front. Din păcate, începem să vedem și noi lucrul acesta, din nou, și ne temem că va fi mai rău decât în valul trei, valul trei care a fost înfiorător de greu, ținând cont că nu exista altă soluție. Exista doar spitalizare, tratamente de încercare, care acum unele dintre ele sunt înregistrate, altele nu încă, dar niciunul nu are niște rezultate așa fabuloase, să poți să spui că sunt gata, că rezolvă tot”, a declarat Simin Florescu, managerul Spitalul Clinic Boli Infecțioase Dr. Victor Babeș, în exclusivitate pentru DC NEWS și DC NEWS TV, în cadrul dezbaterii „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”.

Citește și... OFICIAL! Apare prima bancnotă din România cu chipul unei femei! Ce valoare are și pe cine reprezintă: Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător
Add your Ad HEREAdd a Blog Article Add a News Add your Website HERE