Controverse privind aprobarea vaccinului Moderna în UE. Agenţia Europeană pentru Medicamente a amânat luarea unei decizii

Posted at

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni seara, la Amsterdam, amânarea până miercuri a deciziei cu privire la recomandarea utilizării unui al doilea vaccin împotriva COVID-19.

Un comitet de experţi de la Agenţia Europeană pentru Medicamente s-a reunit luni, cu două zile mai devreme decât era planificat iniţial, pentru a discuta despre aprobarea vaccinului dezvoltat de firma americană Moderna, după cum transmite DPA.

Unele întrebări legate de acest vaccin rămân deschise, potrivit participantului olandez la acest comitet.

Alte ArticoleUn nou mister neelucidat, o navă cu 20 de persoane a dispărut ...Boris Johnson a anunţat lockdown total în Anglia. Şcolile ...Angajaţii Google lansează primul sindicat din istoria companiei. ...

Agenţia Europeană pentru Medicamente nu a exclus posibilitatea de a nu se ajunge la adoptarea unei decizii înaintea întâlnirii comitetului, programată pentru miercuri.

Vaccinul Moderna a fost deja aprobat în Statele Unite şi Canada. Celebrul medic Anthony Fauci și-a făcut vaccinul în fața camerelor, fiind printre primii care au primit o doză a vaccinului Moderna, dezvoltat în parteneriat cu Institutul Naţional al alergiilor şi bolilor infecţioase pe care îl conduce din 1984.

Citește și Reacţii alergice şi la vaccinul antiCOVID produs de Moderna. Ce s-a întâmplat cu un medic care şi-a făcut vaccinul

După ce EMA recomandă vaccinul, Comisia Europeană trebuie să îl aprobe în mod oficial, etapă care nu ar trebuie să ia mult timp şi este considerată o formalitate. Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat deja în luna decembrie utilizarea vaccinului dezvoltat în colaborare de Pfizer şi BioNTech.

Uniunea Europeană a comandat 160 de milioane de doze de vaccin Moderna.

Vaccinul Moderna împotriva Covid-19 a produs anticorpi care au persistat la 90 de zile după vaccinare se arăta într/un studiu dat publicității la începutul lunii decembrie. Durata protecției oferită de vaccinul Moderna, fără îndoială, mai lungă, dar acestea sunt primele date pe o perioadă de câteva luni, validate independent de o revistă științifică. Participanții vor fi urmăriți timp de 13 luni pentru a verifica protecția pe termen lung, spun autorii.

Add your Ad HERE Add your Website HERE