Cum ne pregatim copilul de gradinita sector 1

Posted at

E necesar sa mearga copiii la gradinita sector 1? Cea mai buna solutie este o gradinita particulara pentru a va sti copilul supravegheat si in siguranta, deoarece clasele sunt formate din mai putini elevi care sunt mult mai usor de observat . Daca lucrati pana dupa pranz, copii pot fi inscrisi la programul prelungit, unde vor fi hraniti, vor avea timp de odihna, iar dumneavostra veniti dupa ei cand va intoarceti de la serviciu. Intr-o gradinita sector 1 particulara copiii sunt mai atent ingrijiti si au mai multe activitati impreuna cu colectivul decat intr-o gradinita sector 1 de stat. Aici copii participa la cursuri de engleza, la plimbari, la dansuri. Mai pe scurt e un loc ideal pentru un copil de a-si gasi pasiunile si ceea ce s-ar putea sa il intereseze tot restul vietii. Personalul acestei gradinite se dedica intru totul copiilor pe care ii au in grija, ajutandu-i sa se acomodeze, sa se integreze, sa comunice, sa participe la activitati. Exista chiar si un program de acomodare in care parintele copilului poate asista la activitatile pe care piticul lor le desfasoara.

Acest program dureaza de obicei o saptamana, dar daca este nevoie se poate prelungi si in urmatoarea. Parintii vor sti mereu ceea ce face copilul lor si ceea ce se intampla in interiorul cladirii, fiind tinuti la curent cu toata activitatea colectivului, incepand cu activitatile ce vor avea loc, pana la meniu, pe care il primesc saptamanal. Acestia vor fi anuntati din timp de intalnirile cu parintii, de activitatile comune parinte-copil, iar o data la doua saptamani vor primi un mail in care vor afla activitatile la care au participat copiii lor. Implicativa din timp pentru viitorul copilului dumneavoastra. Nu este timp de pierdut!

Spuneţi cel puţin un lucru pe care l-aţi descoperit la copilul dvs.? Cât timp petreceţi zilnic cu copilul/copiii dvs.? Care sunt cele mai frecvente cauze ale discuţiilor în contradictoriu cu copilul/copiii dvs.? Cum procedaţi atunci când copilul/copiii dvs. încalcã regulile? Enumeraţi câteva recomandãri pe care le-aţi fãcut copilului/copiilor dvs. în legãtura cu un stil de viaţã sãnãtos? Ce-i place copilului dvs. sã facã în timpul liber? Alegeţi una dintre preocupãrile de mai sus pe care aţi încuraja-o. Care sunt activitãţile familiale pe care aţi dori sã le facã mai bine copilul/copiii dvs.? Şedinţele cu parinţii nu se fac la întâmplare. Ele trebuie susţinute periodic şi ori de câte ori este nevoie, după un plan riguros întocmit. Evidenţa lor se ţine într-un dosar special. Acesta va conţine toate materialele întâlnirilor cu părinţii. El este unul dintre documentele care atestă legătura cadrului didactic cu părinţii prescolarilor. Lectoratele cu părinţii se fac tot cu această ocazie, iar tema referatelor prezentate trebuie să fie astfel aleasă încât să răspundă cerinţei de „educare a părinţilor, nu numai a elevilor”.

Add your Ad HERE Add your Website HERE