Gafă, marca Iohannis. Președintele s-a contrazis singur: „Sunt foarte mulți români care s-au vaccinat. Păcat că sunt așa puțini”

Posted at

Președintele Iohannis s-a contrazis singur în cadrul discursului susținut în prezența șefei Comisiei Europene, la Spitalul Universitar de Urgență din București.

Președintele Klaus Iohannis a fost protagonistul unui moment hilar chiar în timpul conferinței de la la Spitalul Universitar de Urgență din București, la care au fost prezenți atât șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cât și prim-ministrul Florin Cîțu.

La întrebarea unui jurnalist cu privire la soluția legală pentru vaccinarea obligatorie a unor categorii profesionale, șeful statutului a fost autorul unei bâlbe în toată regula.

Președintele Iohannis a început discursul prin a menționa, sigur pe sine, că „foarte mulți români s-au vaccinat”, apoi și-a continuat argumentarea cu o declarație opusă celei făcute cu câteva momente în urmă.

„Dați-mi voie însă să mai spun ceva despre vaccinare. La noi sunt foarte mulți români care s-au vaccinat. Astăzi am cerut date și am văzut că s-au distribuit sau au fost date peste 10 milioane de doze de vaccin. Sunt aproape 5 milioane jumătate de români care sunt vaccinați cu schema completă. E păcat că sunt așa puțini!”, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Iohannis anunță reevaluarea campaniei de vaccinare. Când se iau decizii vitale pentru români

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, le-a transmis luni românilor să profite de șansa că există vaccinul anti-Covid și să se imunizeze pentru a reduce riscul de a răspândi boala.
„Vaccinarea este extrem de importantă şi îi rog pe toţi cetăţenii să profite de oportunitatea de a se imuniza. Vaccinarea salvează vieţi, vă protejează atât pe voi, cât şi pe cei dragi.

În UE, noi suntem foarte norocoşi că avem acces la vaccinuri acum. Este un avantaj enorm pentru a proteja cetăţenii europeni, dar şi pentru a reduce riscul de a răspândi boala şi a avea mai multe tulpini îngrijorătoare.

Vă rog pe toţi, dacă nu aţi avut şansa… Ştiinţa a evoluat. Profitaţi de şansa de a vă vaccina. Consider că ţine de competenţa la nivel naţional și de modul în care sunt convinşi oamenii să se vaccineze. Din experienţa mea, este nevoie de comunicare eficientă.

Situaţia se schimbă în bine prin vaccinare. Impactul virusului nu mai este atât de mare. Ştim că a salvat vieţi şi încurajez pe toată lumea să se vaccineze”, a declarat Ursula von der Leyen, în timpul vizitei sale efectuate la București pentru aprobarea PNRR.

„Comisia Europeană a ajutat foarte mult prin faptul că am avut acces la vaccin în acelaşi moment în care au avut toate ţările din UE. Am avut şi astăzi cu domnul preşedinte o discuţie despre campanie de vaccinare din România şi despre măsuri.

Sunt mai multe variante în UE şi, după cum ştiţi, şi la noi se în calcul aceste variante pentru a accelera campania de vaccinare. Am văzut că a început să crească în această perioadă numărul persoanelor care se vaccinează. Ne uităm în UE care sunt măsurile care au avut cel mai mare impact şi le folosim şi aici”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că săptămâna aceasta va avea o întâlnire cu premierul Florin Cîţu pentru reevaluarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

„Împreună cu premierul am discutat să ne întâlnim încă din această săptămână să reevaluăm campania de vaccinare şi să vedem cum putem să-o repunem pe roate. Este un paradox. Noi suntem în plină pandemie, avem arma cu care putem să terminăm pandemia şi nu o folosim, este foarte păcat, probabil unii mai sunt reticenţi, alţii necesită încă mai multe zile de gândire, alţii vor date suplimentare şi vom vedea cum putem să-i convingem pe cât mai mulţi”, a spus şeful statului, la conferinţa de presă comună cu şefa CE, Ursula von der Leyen, şi premierul Florin Cîţu.

 

 

Citește și... OFICIAL! Apare prima bancnotă din România cu chipul unei femei! Ce valoare are și pe cine reprezintă: Carla’s Dreams, prins FĂRĂ mască. Cine este, de fapt, artistul care face furori în România...
Add your Ad HEREAdd a Blog Article Add a News Add your Website HERE