Gradinita Particulara Sector 1 Prichindei si Voinicei este o alegere buna pentru copilul dvs

Posted at

Gradinita Particulara Sector 1 Prichindei si Voinicei functioneaza intr-o cladire special amenajata pentru gradinita si afterschool. Camerele sunt spatioase si luminoase dotate cu mobilier ergonomic special pentru copii cu varste intre 1 si 6 ani. Dotarile gradinitei sunt special facute sa asigure confortul maxim si siguranta copilului dumneavoastra. Grupele au activitati diferentiate pe categorii de varsta. Parintii sunt instiintati periodic de evolutia copiilor lor, de nivelul cunostintelor dobandite si de abilitatile lor in diversele activitati care se desfasoara in cadrul gradinitei. La aceasta varsta specifica este invatarea prin experienta: sa faca, sa atinga, sa manevreze, sa incerce, astfel incat legatura intre invatare-dezvoltare este foarte stransa. Copilul este implicat cu toate simturile si cu emotiile lui in ceea ce face. El invata si prin imitare, descoperire, observatie. Actioneaza si simte mediul, il descopera, il cunoaste, astfel invata despre tot ceea ce este in jurul sau, despre sine si despre altii.

Intregul proces de invatare se desfasoara sub forma de joaca si activitati interesante si captivante. In acest fel, practic ei invata tot timpul. In felul acesta copilul percepe mediul gradinitei ca unul prietenos, unde se simte bine si descopera o multime de lucruri noi. El invata intr-un mediu stimulativ si antrenant. Nu se plictiseste dar nici nu se simte obosit de “atat invatat”. De asemenea rutinele zilnice si respectarea programului fac parte din instruirea zilnica. Il ajuta sa fie organizat, sa respecte timpul si il invata sa se incadreze in timp. Comunicarea este esentiala. Copiii au nevoie sa exprime tot ceea ce traiesc dar au nevoie intai sa invete cum sa faca acest lucru. Gradinita particulara sector 1 dispune de un numar de 4 sali de clasa spatioase si luminoase dotate cu mobilier special pentru copii atat pentru activitatile educative cat si pentru odihna. Salile sunt situate la parterul si etajul I al cladirii, pe fiecare nivel existand cate un grup sanitar dotat cu mobilier adecvat pentru copii si unul separat pentru personalul gradinitei. Primirea copiilor se face intr-o zona special amenajata foarte generoasa cu dulapioare dedicate fiecarui copil in parte in care isi vor tine lucrurile personale.

Masa face parte integranta a dezvoltarii si socializarii copiilor. Consideam ca masa reprezinta un moment educativ care ajuta la dezvoltarea sociala a copiilor, motiv pentru care cadrele didactice sunt alaturi si mananca impreuna cu copiii asigurandu-le acestora deprinderi sanatoase si bune maniere inca de mici. Exista 2 mese principale si 2 gustari zilnice: micul dejun, gustare fructe/legume, pranzul si gustarea de dupa amiaza. Meniul a fost ales in urma unei analize foarte amanuntite impreuna cu medicul pediatru colaborator. Meniurile sunt imbunatatite periodic, respectand principiile nutritionale necesare pentru o crestere si dezvoltare armonioasa a copilului. Fructele si legumele sunt o parte importanta din meniu, in fiecare zi, astfel copii vor avea acces la mancare bogata in nutrienti si vitamine, fiind educati de mici sa prefere gustarile sanatoase. Parintii sunt rugati sa furnizeze o lista cu mancarurile nepermise fiecarui copil. Spatiul exterior generos al cladirii a fost amenajat pentru petrecerea timpului liber in mod cat mai placut . Astfel copiii au la dispozitie atat o zona pavata pentru jocuri colective cat si o zona inierbata unde au fost amplasate leagane si topogane precum si o gropita de nisip. Desfasurarea activitatilor in aer liber se face exclusiv sub supravegherea personalului didactic din gradinita particulara sector 1.

Dorim ca in gradinita particulara sector 1 Prichindei si Voinicei toti copiii sa faca miscare. Mediul si modul de viata actual au condus treptat la diminuarea miscarii spontane, copiii traind o buna parte din timp inchis in camere mici, lipsite de spatii corespunzatoare de joaca si plimbare. Gimnastica presupune o gama larga de manevre, tehnici, procedee si pozitionari ce pot influenta statica si dinamica corecta, care contribuie la formarea deprinderilor, la dezvoltarea armonioasa, dar si la calirea organismului si intarirea sanatatii. Forma si continutul xercitiilor vor fi adaptate in functie de varsta, grad de dezvoltare si alte caracteristici. Tot in spiritul dezvoltarii abilitatilor de miscare am inclus in programa noastra si ore de dans. Dansul imbina muzica si miscarea, permitandu-i copilului dumneavoastra sa descopere magia amandurora si sa se dezvolte armonios. Dansul este cea mai buna si placuta metoda de a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte aptitudinile, spiritul pentru frumos, gratia si eleganta, precum si comportarea civilizata in societate si respectul pentru celalalt. Totodata, dansul modeleaza caracterul, stimuland disciplina si rabdarea, precum si ambitia si capacitatea de a depune efort pentru obtinerera rezultatelor dorite.

Add your Ad HERE Add your Website HERE