Ioana Mihăilă, reacţie virulentă faţă de medicii care nu se vaccinează. „E inacceptabil ca personalul medical să aibă reticență la vaccinare”

Posted at

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, consideră "inacceptabil" faptul că personalul medical este reticent faţă de vaccinare. Cu toate acestea, medicii şi asistentele care refuză imunizarea anti-COVID vor trebui poarte echipamente de protecţie.

Ioana Mihăilă a fost întrebată şi dacă un asistent nevaccinat va putea intra în sala de operaţie. Ministrul Sănătăţii a explicat că e de preferat ca „asistentul medical nevaccinat, netrecut prin boală, să nu aibă interacțiune directă sau ea să fie limitată, sau echipament complet de protecție”.

„Mi se pare inacceptabil să existe această reticență (la vaccinare – n.r.). Înclusiv în ordin, cred că și în forma finală, am prevăzut un stimulent să încerce să atingă o țintă cât mai mare de vaccinare în rândul personalului medical. Un stimulent însemnând că partea asta de relaxare, de redeschidere de noi secții în spital să se facă cu condiția ca personalul medical să fie vaccinat într-o proporție de 70% sau să existe acest balans între personalul nevaccinat care va purta echipament de protecție și nu-i foarte confortabil în lunile de vară să umbli în echipament complet de protecție sau personalul vaccinat care va purta echipament de protecție, într-o formă mai sumară, evident mai confortabilă.

Alte ArticoleBilanț vaccinare 28 mai. Obiectivul de 5 milioane de vaccinaţi ...SONDAJ Mai mult de jumătate dintre români vor continua să ...Maraton de vaccinare pentru tineri de 1 iunie. Prefectul Capitalei ...

Cu echipament complet de protecție și doar dacă nu are un înlocuitor. (…)În principiu, am prefera ca asistentul medical nevaccinat, netrecut prin boală, să nu aibă interacțiune directă sau ea să fie limitată, sau echipament complet de protecție”, a declarat Ioana Mihăilă, conform Hotnews.

Citeşte şi: Cum au răspuns miniştrii provocării premierului Florin Cîţu. Ce conţine vaccinul anti-COVID pentru ei

Potrivit sursei citate, 88,5% dintre lucrătorii din domeniul sănătății și social din România – spitale, ambulanță, personalul implicat în campania de vaccinare, farmaciști și personal de laborator, angajați ai centrelor rezidențiale sau personal care acordă îngrijiri medicale și sociale la domiciliu, atât din sistemul public, cât și din cel privat – s-au vaccinat anti-COVID-19 până în acest moment, arată datele transmise de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea și Institutul Național de Sănătate Publică. Printre spitalele mari din țară și din Capitală, există surprize plăcute – Spitalul Județean Cluj, Spitalul Bagdasar Arseni din București sau Spitalul Județean Timișoara – cu o mare parte dintre angajați vaccinați, dar și surpize mai puțin plăcute – la Spitalul Universitar din București, peste jumătate dintre angajați nu s-au vaccinat.

Citeşte şi: Aroganţa unor consilieri din Craiova. Au fost cărăți în portbagaj ca nu cumva să se ude după inundație VIDEO

Citește și... Andreea Mantea a recunoscut adevarul despre „burtica de gravida”. A susprins pe toata lumea cu anuntul ei Meta Estate Trust a atras 19 milioane de lei în prima sa rundă de finanțare
Add your Ad HERE Add your Website HERE