Lovitură pentru românii care se bazau pe testare. Florin Cîțu a făcut anunțul dur: ”Nu mai au parte de excepții, sunt ca cele nevaccinate” Care e motivul!

Posted at

CNSU a hotărât ca persoanele care au teste negative să nu mai aibă parte de aceleași beneficii precum cele vaccinate sau trecute prin boală.

Lovitură pentru românii care se bazau pe testare. Florin Cîțu a atras atenția că cei care sunt testați pot face boala și pot ajunge în stare gravă, la ATI.

Lovitură pentru românii care se bazau pe testare. Florin Cîțu a făcut anunțul dur: ”Nu mai au parte de excepții, sunt ca cele nevaccinate” Care e motivul!

”Cei testați pot ajunge la ATI. Este o decizie de management al riscului. Cealaltă decizie e legată de faptul că păstrăm la 6 la mie economia deschisă. Rămân restaurantele deschise, dar doar pentru vaccinaţi şi cei trecuţi prin boală. Specialiştii consideră că e mai bine aşa. Pentru cei vaccinaţi şi cei trecuţi prin boală e mai puţin riscant.

Masca va fi şi în aer liber şi în spaţiile aglomerate. Circulaţia pe timp de noapte, doar pentru persoanele vaccinate şi trecute prin boală.”, a spus Florin Cîțu la TVR 1.

În această situație, persoanele care vor să meargă la restaurante, cinema, nunți sau baruri și au un test RT-PCR negativ nu mai au acces.

De altfel, dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de imunizare împotriva COVID-19, a anunţat joi că în România, în acest moment „avem 50% din populaţie care are un grad de imunitate fie prin boală, fie prin vaccinare”.

„Avem 50% din populaţie care are un grad de imunitate fie prin boală, fie prin vaccinare. Cred că vorbim de 50% la nivel naţional.

Sunt judeţe care peste 60%. În Bucureşti, rata de acoperire vaccinală este de 51% şi cu toate aceaste vedem că un număr mare cazuri sunt generate. E vorba doar de vaccinare 51% şi cu cei trecuţi prin boală ar fi 70%”, a declarat Dr. Valeriu Gheorghiţă, la Alephnews.,

România este în cel mai negru scenariu în ceea ce priveşte valul patru al pandemiei de COVID-19. Tot mai multe judeţe au intrat în scenariul roşu şi multe localităţi au trecut de pragul de incindeţă 7.5. Grupul pentru Comunicare Strategică a comunicat joi peste 12.000 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2. Cele mai multe noi infectări sunt la Bucureşti – 2300 în 24 de ore. La ATI sunt 1364 internaţi de pacienţi.

Citește și: Victor Ponta, scenariu-bombă după moțiunea de cenzură: Iohannis să lase PSD la guvernare, să fie pe principiul USL! – EXCLUSIV
 

 

Citește și... Monica Pop aruncă bomba. De ce a explodat, de fapt, numărul cazurilor de Covid-19: „Omul trebuie să știe lucrurile astea” Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale: Secretul unui gust senzațional
Add your Ad HEREAdd a Blog Article Add a News Add your Website HERE