Maratonul vaccinării, dozele de vaccin pentru centrul de la Sala Palatului au fost suplimentate. Anunţul făcut de medicul Mihai Craiu

Posted at

Coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, conf. dr. Mihai Craiu, a declarat că sunt doze suficiente pentru toţi cei care vor să se imunizeze împotriva COVID-19 la Maratonul Vaccinării de la Bucureşti, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) trimiţând, sâmbătă, o tranşă suplimentară de vaccinuri.

Maratonul vaccinării. „Pot asigura pe toţi doritorii că avem suficiente doze. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti ne-a trimis astăzi, după prânz, încă o tranşă suplimentară, aşa că avem doze pentru toată lumea care doreşte, care este clinic sănătoasă, deci fără febră în momentul ăsta, şi care vine cu orice document legal valabil„, a spus Mihai Craiu, sâmbătă, în cadrul unei declaraţii de presă.

El a mărturisit că a stat „liniştit” având alături colegi anestezişti, echipaje SMURD şi două ambulanţe de la SABIF, a remarcat „entuziasmul contagios al voluntarilor”, care au facilitat un flux bun, şi a menţionat că o proporţie semnificativă dintre cei vaccinaţi sunt persoane cu dificultăţi legate de deplasare şi de acces la facilităţile electronice.

Alte ArticoleCalendar ortodox 9 mai 2021. Sfântul Proroc Isaia, făcător ...Dezastru ecologic pe Lacul Cornu. Mii de peşti morţi plutesc ...Urs filmat la Sinaia, în timp ce rupe un coş de gunoi. Reacţia ...

Rectorul Universităţii Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, prof. dr Viorel Jinga, a spus că maratonul vaccinării de la Bucureşti decurge foarte bine şi nu s-au înregistrat efecte adverse „deosebite”, însă oricând profesioniştii sunt gata să intervină.

Citeşte şi Maratonul vaccinării în Capitală. Florin Cîţu: „7.165 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore. Adică 5 persoane vaccinate pe minut!”

Este foarte sigură vaccinarea. Avem 10 medici ATI care vă asigură sănătatea, în cazul în care apar efecte adverse, deşi nu am avut efecte adverse deosebite, dar oricând sunt profesioniştii noştri care pot să intervină. (…) Mulţumim tuturor voluntarilor, care sunt şi ei extrem de profesionişti. Acest centru nici nu pare a fi un centru temporar, pare a fi un centru de când lumea, este o atmosferă liniştită, sigură şi totul decurge foarte bine„, a spus Viorel Jinga.

Dr. Cătălina Poiană a afirmat că Maratonul Vaccinării de la Bucureşti a însemnat un „efort uriaş” de resurse umane, amintind că în cele două centre sunt peste 1.200 de voluntari, dintre care peste 500 de studenţi.

La acest moment, după un an de pandemie, cred că putem să facem o diferenţă. Nu doar că promovăm această companie de vaccinare, promovăm un stil de sănătate (…). Oamenii care s-au vaccinat nu se află la risc să moară de COVID-19„, a declarat medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

Citeşte şi Bilanţ vaccinare, 8 mai 2021. În ultimele 24 de ore s-a stabilit un nou record, peste 110.000 de români s-au vaccinat

Maratonul vaccinării anti-COVID care se desfăşoară la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională din Bucureşti a început, vineri, de la ora 16,00, şi se desfăşoară până luni. La maraton participă aproximativ 1.200 de voluntari, dintre care 260 sunt medici, 300 – asistenţi medicali, 135 – rezidenţi şi peste 500 – studenţi.

Citește și... Si-a vândut casa pentru a-l scoate pe Liviu Vârciu din datorii: „Mi-era rusine”. Doamne, ce a facut Liviu Varciu. Sarac lipit: IKEA a demarat lucrările de construcție la magazinul din Timiș, al treilea din România
Add your Ad HERE Add your Website HERE