Pfizer pregăteşte doza 3 a vaccinului, cu scopul de a spori imunizarea organismului

Posted at

BioNTech anunţă că mizează pe eficienţa vaccinului său anticovid Pfizer-BioNTech împotriva variantelor noului coronavirus SARS-CoV-2 şi precizează că niciun studiu nu pledează, în acest stadiu, în favoarea necesităţii unei noi formule a vaccinului

În vreme ce medicii spun că oamenii nu au încredere în cei care le vorbesc de vaccinare. Compania BioNTech anunţă că serul pe care îl dezvoltă cu cei de la Pfizer nu are nevoie de modificări pentru a rămâne eficient împotriva tulpinilor apărute.

Chiar şi aşa, compania se pregăteşte şi pentru situaţia în care vor apărea tulpini care să reziste la vaccinul actual.
Specialiştii de la noi spun că a treia doză este un lucru firesc la care trebuie să ne aşteptăm şi care nu trebuie să ne sperie.

Alte ArticoleE oficial! Permisul european de vaccinare a intrat în faza de ...Testarea rapidă în farmacii pentru depistarea COVID-19, aprobată ...BILANŢ VACCINARE 10 MAI. Aproape 100.000 de români vaccinați, ...

Ce spun specialiştii, potrivit alephnews

OCTAVIAN JURMA, medic infecţionist:
”Este o măsură necesară acum şi este bine că se lucrează anticipativ pentru a nu permite acestor tulpini să devină dominante. Nu e normal să vaccinăm în pandemie, rolul vaccinului este preventiv. Ideea e să vaccinăm o populaţie sănătoasă, ca să nu se îmbolnăvească”.
CEO-ul Pfizer a spus că cel mai probabil un alt rapel ar trebui administrat la interval de 12 luni de la vaccinarea completă.
Şi Moderna se pregăteşte pentru doza trei care spun ei că va putea fi gata în toamnă.

Românii care au făcut rapelul se vor întoarce în centrele de vaccinare: „E o cursă contracronometru”

”Probabil că cel mai simplu este să ne raportăm la epidemiile de gripă sezonieră. Vaccinul împotriva gripei poate fi eficient ani de zile, dar virusul se modifică suficient de mult încât sistemul imun să nu-l mai recunoască şi astfel este nevoie de un nou vaccin. Acum avem suficiente doze de vaccin şi mai multe posibilităţi de vaccinare, dar ne lipseşte în continuare o campanie solidă de vaccinare.

SANDRA ALEXIU, medic de familie:
”În ceea ce priveşte încrederea la vaccinare, aceasta chestiune este puternic subminată de încrederea în instituţiile statului. La ora actuală, mare parte din refuzul vaccinării de datorează faptului că românii nu au încredere în stat, în sistemul de sănătate, în autoritate”.

Moderna recomandă a treia doză de vaccin anti-COVID în faţa tulpinilor îngrijorătoare

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis, luni, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 99.460 de persoane, dintre care 56.590 cu cea de-a doua doză.

Potrivit CNCAV, e la ultima raportare au fost vaccinate 99.460 de persoane, dintre care 81.863 cu Pfizer, 7.612cu Moderna, 8.242 cu AstraZeneca şi 1.743 cu Johnson&Johnson. 56.590 persoane au primit cea de-a doua doză devaccin.

De de debutul campaniei de vaccinare, 1.249.456 persoane au primit o doză devaccin şi 2.422.898 persoane pe ambele.

S-au folosit în total 6.095.252 doze de vaccin dintr ele primite de România. În ultimele 24 de ore s-au raportat 72de reacţii adverse, 135 fiind în analiză.

 

Citește și... ȘOFERII vor fi OBLIGAȚI să dea DIN NOU examenul pentru PERMIS. Uite care sunt noile cerințe Coronavirus: SUA a aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru adolescenţii începând cu vârsta de 12 ani
Add your Ad HERE Add your Website HERE