România s-a confruntat cu o situaţie similară ca haosul de la Washington, în 1991. Ce s-a întâmplat atunci în Parlament!

Posted at

Mai mulţi cogresmani republicani ai SUA au strigat cu convinfere că ceea ce s-a întâmlat miercuri la Capitoliu a fost o lovitură de stat.

România s-a confruntat cu o situaţie similară ca haosul de la Washington. Suporterii lui Donald Trump au luat cu asalt senaorii care urma să ratifice cîștigarea alegerilor de către Joe Biden.

Cum s-a confruntat România cu o situaţie similară ca haosul de la Washington, în 1991. Ce s-a întâmplat atunci în Parlamentul român!

Alte ArticoleANRE a înființat un call-center. Consumatorii vor putea cere ...Calendar ortodox 7 ianuarie 2021. Soborul Sfântului Ioan Botezătorul, ...Alexandru Rafila răspunde acuzațiilor lansate de Dana Budeanu: ...

”Așa ceva nu s-a văzut în Statele Unite, suntem obișnuiți să vedem în Belarus”, a spus un reprezentant republican din Illinois. ”Țările lumii se uită la noi”, a adăugat el. Asemenea imagini au retrezit românilor memoria celor mai violente mișcări antidemocratice de după Revoluție.

În data de 25 septembrie 1991 minerii se apropiau de Capitală, chemați de Ion Iliescu, împotriva guvernului Petre Roman.

Trecuseră doar 16 luni de când Iliescu și Roman apelaseră împreună la mineri, atunci împotriva manifestanților din Piața Universității. De data aceasta, guvernul Roman ajunsese să fie victimă a aceleiași trupe de forță, formată din mii de oameni. Imaginile de azi de la Washington reamintesc românilor de episodul tragic din 91, spune Libertatea.

Încercarea de a opri prin violență un proces al Parlamentului a rămas în memoria românilor, ca est-europeni, dar puțini se așteptau să o vadă repetată în Statele Unite.

Din relatările televiziunilor americane, senatorii și congresmanii SUA sunt în birourile lor, nu la Capitoliu, ”iar liderii sunt într-o locație ținută secretă”, conform FoxNews.

Haos la Washington, unde protestatarii pro-Trump au trecut mai multe baricade şi au luat cu asalt Capitoliul şi au pătruns în clădirea unde Congresul SUA își desfășoară lucrările.

Primarul din Washington DC a declarat stare de asediu de la ora locală 18.00. Mai mulţi poliţişti care păzeau clădirea Capitoliului nu au putut să oprească valul de protestatari. Sute dintre aceștia au ridicat şi au dat deoparte baricadele, strigând „Înainte !!” în timp ce alergau pe dealul unde se află clădirea unde își desfășoară lucrările Congresul SUA, relatează The New York Times.

Citeşte şi: Joe Biden: Donald Trump să ceară încetarea asediului. E un atac la tot ce are mai sfânt America

Add your Ad HERE Add your Website HERE