Traian Băsescu îl spulberă pe Donald Trump. „E pe cale să-şi facă ţara praf şi pulbere. Un om politic mărunt”

Posted at

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a criticat în termeni duri pe Donald Trump, în contextul protestelor de la Washington. Europarlamentarul l-a catalogat pe preşedintele în exerciţiu drept un "om politic mărunt, bolnav de egoism şi putere şi care se pune pe el deasupra intereselor ţării lui"

Traian Băsescu îl spulberă pe Donald Trump, pe care l-a acuzat că a izolat Statele Unite în timpul mandatului său, „fiind incapabil să înţeleagă că o ţară izolată nu poate fi liderul lumii”.

”Trump! ‘We’re making America great again’. După ce a izolat ţara în timpul mandatului, fiind incapabil să înţeleagă că o ţară izolată nu poate fi liderul lumii, este acum, la sfârşit de mandat, pe cale să-şi facă ţara praf şi pulbere. Un mare om de afaceri şi, în acelaşi timp, un om politic mărunt, bolnav de egoism şi putere şi care se pune pe el deasupra intereselor ţării lui”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Alte ArticoleAvocatul Poporului cere informații suplimentare despre campania ...Diana Șoșoacă, despre efectele adverse ale măștii de protecție: ...Ministrul Educaţiei după prima întâlnire cu AUR despre redeschiderea ...

Citeşte şi: Stare de asediu la Washington, mii de susţinători ai lui Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului. Poliția intervine în forță VIDEO

Susţinători ai preşedintelui SUA, Donald Trump, au luat cu asalt clădirea Congresului american, după ce au dărâmat mai multe garduri de securitate şi s-au ciocnit cu forţele de ordine.

Citeşte şi: Donald Trump, mesaj către susţinătorii săi care au declanşat anarhia la Washington. „Trebuie să avem pace” VIDEO

E haos la Washington, unde protestatarii pro-Trump au trecut mai multe baricade şi au luat cu asalt Capitoliul şi au pătruns în clădirea unde Congresul SUA își desfășoară lucrările.

Fostul director al Serviciilor Naţionale de Informaţii, Richard Grenell, a cerut poliţiei să aresteze imediat pe oricine participă la violenţele de la clădirea Capitoliului, numind astfel de acte „neamericane”.

„Oricine participă la violenţe trebuie arestat. Este inacceptabil. Şi neamerican”, a scris el pe Twitter, potrivit postului CNN, citat de Agerpres.

Gaze lacrimogene au fost folosite miercuri în rotonda Capitoliului din Washington, după ce mai mulţi susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns în clădire. Aleşii au primit ordin să-şi pună măşti de gaz.

„Poliţia ne-a cerut să ne punem măşti de gaz pentru că s-au folosit gaze lacrimogene în rotondă”, a scris reprezentantul democrat Jim Himes.

„Ne-au spus să ne culcăm la pământ şi să ne punem măştile de gaz”, a adăugat colegul său Dan Kildee.

Primarul din Washington DC a declarat stare de asediu de la ora locală 18.00. Mai mulţi poliţişti care păzeau clădirea Capitoliului nu au putut să oprească valul de protestatari.

Mass-media din SUA a relatat că în clădirea Capitoliului au fost folosite gaze lacrimogene şi s-au tras focuri de armă. CNN transmite că o femeie a fost împuşcată în piept.

 

Add your Ad HERE Add your Website HERE