Bucureştenii care nu îşi întreţin imobilele pe care le au în proprietate riscă amenzi de până la 5.000 de lei

Bucureştenii care nu îşi întreţin imobilele pe care le au în proprietate riscă amenzi de până la 5.000 de lei

UPDATE „Eu nu aş vrea să dăm aceste amenzi, ci bucureştenii să conştientizeze că trebuie să avem un oraş frumos, fără probleme“, a declarat primarul widespread Gabriela Firea. 37 de consilieri au votat „pentru“ şi 11 „împotrivă“  

Instituţiile publice, agenţii economici şi persoanele juridice ar avea următoarele obligaţii, potrivit sursei citate: a. Să întreţină în stare corespunzătoare imobilele în care îşi desfăşoară activitatea, prin efectuarea lucrărilor de reparaţii, amenajări şi a altor lucrări specifice;  

b. Să asigure repararea, spălarea geamurilor şi a vitrinelor, înlocuirea celor sparte, întreţinerea firmelor şi a faţadelor imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea, inclusiv spălarea, curăţarea şi zugrăvirea periodică a acestora;  c. Să asigure igiena în imobilele şi incintele deţinute sub orice formă. Nerespectarea acestor prevederi ar  fi sacţionate cu amenzi între 1.000 şi five.000 lei.    De asemenea, obligaţiile cetăţenilor ar fi următoarele: a. Întreţinerea şi curăţenia locuinţelor pe care le deţin în propietate sau chirie, a anexelor gospodăreşti, a curţilor şi împrejmuirilor acestora;  b. Curăţarea faţadelor locuinţelor şi a altor construcţii amplasate la frontul străzii, tencuirea şi zugrăvirea periodică a acestora;   c. Finalizarea construcţiilor începute, pe bază autorizaţiilor eliberate de primari, în condiţiile şi termenele stabilite de acestea;  d. Repararea şi întreţinerea instalaţiilor aferente imobilelor. Nerespectarea acestor prevederi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei.     „Proprietarii de construcţii şi terenuri pe a căror limită de proprietate se află construcţii de locuinţe sau cu altă destinaţie aflate în proprietatea sau deţinerea altor persoane, vecini cu aceştia, au obligaţia să le permită accesul temporar, dar nu pentru mai mult de 60 de zile, pe proprietate, în vederea realizării de către aceştia a lucrărilor de reparaţii, întreţinere, consolidare sau după caz reabilitare energetică", se mai arată în proiectul de hotărâre. Nerespectarea acestei prevederi se sancţionează  cu amendă de l. A. 2.000 lei l. A. 5.000 lei.     Constatarea şi sancţionarea  Potrivit hotărârii, constatarea şi sancţionarea sunt realizate de primarul wellknown şi de aparatul din subordine. „Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se face de către Primarul General al Municipiului Bucureşti şi împuterniciţii acestuia, pentru construcţiile amplasate în zonele construite protejate, stabilite prin acte normative în vigoare şi de către Primarii Sectoarelor l-6 şi împuterniciţii acestora pentru restul zonelor situate în rază administrativ teritorială a acestora“, se mai arată în proiectul de hotărâre.  

Va place sa aveti o locuinta, un birou, o masina care sa straluceasca de curatenie, insa intretinerea ei va ocupa foarte mult timp. Astfel fiecare persoana care isi doreste sa traiasca intr-un loc curat viseaza la un ajutor de nadajde care sa-i usureze munca si sa-i transforme mediul in care locuieste, lucreaza sau conduce intr-un loc placut.

Acest ajutor, vine acum intr-un mod profesionist si avantajos, prin Best Cleaning Experts, firma de curatenie Bucuresti . Nu, nu este un vis si nu, nu este deloc costisitor. Acum poti sa te bucuri de un mediu curat cu ajutorul unei echipe profesioniste.

In timpul in care o echipa de profesionisti se ocupa de casa, biroul si masina ta, tu te-ai putea bucura de momente de relaxare petrecute alaturi de persoanele dragi.

Apeland la o firma de profesionisti nu e nevoie sa te ingrijorezi pentru bunurile tale, deoarece folosim echipamente cu o calitate superioara si un personal bine calificat care iti asigura mediul relaxant si proaspat de care ai nevoie.

Daca ai nevoie de servicii de curatenie Bucuresti Best Cleaning Experts este solutia ideala.

Ne gasesti pe: https://bestcleaningexperts.ro/