Cum folosim Pompe Submersibile pentru irigat?

Cum folosim Pompe Submersibile pentru irigat?

Pompe submersibile

Aceste Pompe Submersibile se folosesc in multe locuri spre exemplu in domeniul casnic, agricol, comercial si industrial pentru a extrage apa din panza freatica de sub pamant. Aceste pompe submersibile sunt cilindri lungi cu o lungime incepand de la 50 cm. Ele au montate atat motorul electric cat si pompa, intr-un singur corp, car intra in put sub apa. Pentru a functiona orice pompa, are montat un cablu care primeste curent electric printr-un cablu montat la motor. De asemenea, un furtun sau conducta sunt legate de la pompa pana la casa pentru a transporta apa.

Acestea sunamplasate la o adancime mult mai mare cu nivelul pamantului, pentru a asigura alimentarea cu apa. Acestea sunt portabile, la fel ca toate celelalte si pot lucra individual sau in componenta unui sistem cu mai multe pompe. Instalare si utilizare simpla. Rezistenta la blocaj si colmatare. Un hidrofor complet echipat, pompa si motorul sunt amplasate un afara putului, intr-un camin tehinic aproape de sursa de apa. Cand acesta este pornit, aspira apa de la 8 m adancime si o refuleaza cu presiune prin conducta pana la consumatorii din casa.

Pentru a asigura presiunea necesara la iesire, este necesar sa adunam 10 - 15 m adica 1,5 bar pentru ca apa sa aiba presiune suficienta la robinet. Debitul cerut trebuie sa acopere necesarul de apa. Daca distanta intre casa si fantana este mai mare de 15 - 20 metri, este recomandat sa folositi o pompa submersibila in locul unei pompe submersibile de hidrofor de suprafata.

Exemplul 1. Cum alegem o pompa de hidrofor? Alegem o pompa de hidrofor pentru o casa unifamiliala. Trage apa dintr-un rezervor aflat la 3 metri sub nivelul solului. Pompa este instalata in subsol la nivelul pardoselii (2 metri sub nivelul solului). Cel mai inalt robinet este instalat la 5 metri deasupra pompei. Rezervorul este la 10 metri de casa. Sunt 4 persoane care locuiesc in casa si proprietarul planifica sa irige gradina. 2. Diferenta intre pompa si nivelul apei. 3. 20% pierderi inseamna aproximativ 3 metri (20% din lungimea toatala a tevii, L este circa 16 m). ]. Inaltimea totala de pompare este de 19 metri.